Kvalifikáció
Kvalifikáció

Videózási szabályok: A videón jól láthatóan be kell mutatni a feladatokban használt eszközöket, a súlyokat a videófelvétel elején rögzíteni szükséges, illetve mindegyik gyakorlatot oldalról kell bemutatni, valamilyen időmérő eszközt használni kell, és azt olyan látható helyre kell tenni, hogy a felvétel végéig rögzítse az időt is. A felvétel ideje alatt a 4 versenyzőnek a felvételen végig látszania kell. A videót fel kell tölteni videó megosztó portálra (www.youtube.com), majd a verseny honlápján bejelentkezve belinkelni a megfelelő helyre és beírni az eredményt. Az általunk nem jó ismétlésnek vélt gyakorlatot le fogjuk vonni az összeredményből.

Feladatleírás

Elől guggolás / Front Squat: A gyakorlat indulásakor a versenyző a felszerelt rúd előtt áll. A talajról a rudat elülső rack pozícióba kell juttatni, majd álló helyzetből indulva, a súlyt elöltartva egy guggolást kell végrehajtani, oly módon, hogy a csípő a térd vonala alá süllyed.

Guggolásból nyomás / Thruster: A gyakorlat indulásakor a versenyző a felszerelt rúd előtt áll. A talajról a rudat elülső rack pozícióba kell juttatni, majd álló helyzetből indulva, a súlyt elöltartva egy guggolást kell végrehajtani, oly módon, hogy a csípő a térd vonala alá süllyed (front squat). Ezt követően a súllyal fel kell állni (ahol a térd és a csípő kiegyenesedik), ezzel egy időben a súlyt a fej főlé kell juttatni (push press). A versenyző a meghatározott ismétlésszámig végzi a gyakorlatot, de a gyakorlat megszakítható. A végrehajtás másik módja, hogy a súly talajról történő felvétellel egyidőben guggol le a versenyző a súly előltartásával (squat-clean), majd ezt követően egyenesedik fel és folytatja a gyakorlat végrehatását. A rack pozícióban a rúdnak érintenie kell a mellkast és a vállat egyidőben, illetve a rúd függőleges síkja előtt van a könyök.

Négyütemű fekvőtámasz / Burpee: A gyakorlat álló helyzetből indul, ahol a csípő és térd nyújtott állapotban van. A végrehajtó tetszőleges módon a talajt teljes testtel (mellkas, comb) érinti, majd onnan felugrik és fej fölött tapsol. A felugrásnál a törzs, csípő és térd nyújtott (függőleges testhelyzet, a láb elemelkedik a talajról).

Feladat végrehajtás

A kvalifikációs feladat végrehajtását a Front Squat-tal kezdi a csapat a felfelé futó óra sípjelére és 3 percig dolgozhatnak a versenyzők. A vegyes csapat nő tagjai 40kg, míg a férfiak 60kg-mal dolgoznak. A férfi csapatoknál értelemszerően csak a 2 db 60kg-os súly használható. A Front Squat-ot egyszerre csak egy versenyző végezheti a korábban meghatározott standard szerint. A feladat végrehajtása során minden versenyző tetszőleges számú ismétlést hajt végre. A cserét csak úgy lehet végrehajtani, hogy az éppen feladatot teljesítő versenyző rúdjának a talajt érintenie kell, ami után a másik versenyző megfoghatja a saját rúdját és megindítja a végrehajtást. 

A 3-4 perc időintervallumban a csapatok pihennek, felkészülnek a feladat folytatására.

A csapat tagjainak a feladat második részének (4-13 min) végrehajtása során szinkronban kell dolgozniuk. A leírásban meghatározott különböző méretű súlyokhoz egy-egy versenyző áll, amely a feladat megkezdését követően nem változtatható. A férfi csapatoknál 2 db 50kg-os és 2 db 60 kg-os súly használható. A feladat 21 Thrusterrel kezdődik, majd 9 Burpeevel folytatódik. Ezt követően 15 Thruster - 15 Burpee, 9 Thruster - 21 Burpee a végrehajtási sorrend. A szinkron végrehajtásban elfogadott ismétlés az, amikor minden versenyző mind az alsó mind a felső pozícióba egyszerre érkezik meg. Egymás bevárása megengedett, azaz ha az egyik versenyző az adott ütemben lemarad a társaitól, akkor az alsó vagy a felső pozícióban történő kitartással bevárható.

Az kvalifikációs rangsor megállapítása során a feladat A és B része külön lesz értékelve. Az A részben a szabályosan végrehajtott front Squat-ok száma, míg a B részben a timecap-en belüli végrehajtás ideje vagy a timecap lejártakor teljesített ismétlésszám szolgál alapul az elbíráláskor.

Kvalifikációs wod

A. feladat

  • 0-3 min
  • Front Squat
  • W: 40kg M:60kg
  • Egyéni végrehajtás, team max rep

Pihenés

  • 3-4 min rest

B. feladat

  • 4-13 min
  • Thruster 21-15-9
  • W: 35/40kg M: 50/60kg
  • Burpee 9-15-21
  • Szinkron végrehajtás
InformációRegisztrációs határidő: 2018.08.15.
Kvalifikációs díj: 4.000 Ft / csapat
Helyszín
Kiemelt támogatók
Copyright © 2017 Cross-Sport Games
|
Website & Design by TGweb.hu
A szervezők a változás jogát fenntartják!